NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu: „R. Moldova ar putea obține sisteme moderne de apărare a spațiului aerian”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că R. Moldova va primi sisteme moderne de apărare a spațiului aerian în contextul pericolului de securitate aeriană ca urmare a războiului de agresiune a Rusiei în Ucraina. Ministrul, însă, nu a specificat despre ce fel de sisteme mai exact este vorba sau din care stat vor fi recepționate, scrie deschide.md

Noi am avut mai multe incidente: diferite rachete au trecut peste teritoriul nostru, iar unele resturi de rachete au căzut și au cauzat distrugeri. Sprijin diplomatic există, dar noi ducem lipsă de sisteme moderne de apărare aeriană și suntem pe cale să le obținem. În aceste momente, noi nu suntem în cea mai bună poziție de a apăra spațiul nostru aerian”, a afirmat Popescu în cadrul unui interviu pentru publicația spaniolă El Mundo.

Amintim, că pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate mai multe cazuri când resturi de rachete au căzut la sol, cauzând distrugeri. De asemenea, în spațiul public s-a menționat și faptul că spațiul aerian al țării noastre a fost traversat în mod ilegal de către rachete rusești. Toate astea au avut loc în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"