NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu: „R. Moldova speră, își dorește și muncește pentru integrarea în UE”

Ministrul de externe Nicu Popescu a ținut astăzi, la Chișinău, o conferință de presă pe teme generale. El a spus printre altele că pentru Moldova este cel mai important să aibă parte de calm, atât în regiune, cât și în interiorul țării; a vorbit despre relația „intensă” cu România și despre cea „pragmatică” cu Rusia – și a reiterat că prioritară rămâne integrarea europeană, informează Europa Liberă

La conferința sa de presă – prima de anvergură de la preluarea mandatului – Nicu Popescu a definit politica externă de moment a Chișinăului ca fiind una bazată întâi de toate pe calm și pragmatism.

O politică care este calmă, mizează pe dialog, ca principalul instrument de promovare a intereselor noastre, și, iată, prin această prismă încercăm să gestionăm relațiile noastre cu partenerii. Știți foarte bine că o primă prioritate a politicii noastre externe este integrarea europeană. Am reușit în ultimele luni să deblocăm și să intensificăm mai multe procese legate de integrarea europeană.”

Conferința lui Nicu Popescu s-a desfășurat cu câteva săptămâni înainte de un nou summit al Parteneriatului Estic, de aceea unul dintre subiecte a fost ce așteptări are Chișinăul de la această reuniune, dar și de la cooperarea din cadrul parteneriatului în general.

Apoi, ministrul a fost întrebat dacă R. Moldova ar trebui să semneze, alături de Kiev și Tbilisi, vreo declarație politică la summit, pe fondul tensiunilor actuale din regiune.

R. Moldova speră, își dorește și muncește pentru integrarea în UE. Ceea ce vă spun eu acum este o declarație foarte politică. De aceea eu nu înțeleg de ce aveți această așteptare. Și, da, R. Moldova va semna firește declarația politică a summit-ului ”, a spus Nicu Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata