NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu: R. Moldova va coopera cu președinția spaniolă a Consiliului UE în procesul de integrare europeană

Viitorul țării noastre în Uniunea Europeană a fost subiectul discutat de șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu în cadrul întrevederii cu ministrul spaniol al afacerilor externe, Uniunii Europene și al cooperării, José Manuel Albares Bueno, scrie tv8.md

Ministrul de Externe a precizat că țara noastră va coopera strâns cu președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene care începe din 1 iulie cu obiectivul principal – integrarea europeană accelerată și livrarea reformelor în domeniul justiției, luptei împotriva corupției, consolidarea democrației și capacităților administrative și modernizarea economiei.

Oficialii au discutat și despre securitatea regională.

„Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, am condamnat ferm agresiunea militară rusă și încălcarea dreptului internațional. Am discutat cu omologul meu despre provocările cu care se confruntă țara noastră din cauza acestui război brutal, în special în sfera energetică, securitatea cibernetică și amenințările hibride. Moldova continuă efortul umanitar găzduind refugiații ucraineni, oferind asistență umanitară, contribuind la Căile solidarității și stabilitatea regională”.

La Madrid, Nicu Popescu a convenit să sporească dialogul între cele două state în sfera comercial-economică prin organizarea unor misiuni ai oamenilor de afaceri, să intensifice contactele pe linia ministerelor de externe pe dimensiunea afacerilor europene, ministerelor apărării și ai afacerilor interne pe dimensiunea de securitate și reziliență.

„Vom promova cu partea spaniolă a unor inițiative în beneficiul cetățenilor noștri – intrarea în vigoare a acordului în domeniul social, semnarea în viitor a acordului privind conversiunea permiselor de conducere și continuarea discuțiilor privind liberalizarea roaming-ului”, a conchis Popescu.

În cadrul vizitei, a fost semnat un memorandum de înțelegere între Institutul Diplomatic al Republicii Moldova și Școala diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, al Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"