NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu oficialii europeni. Au discutat situația în sfera energetică

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, aflat în vizită de lucru la Bruxelles a desfășurat o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni în cadrul cărora a discutat despre Planul de recuperare economică. Totodată, potrivit unei note  emisă de ministerul de Externe, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce vizează posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a Republicii Moldova. 

 „În cadrul vizitei de astăzi la Bruxelles, mesajele transmise de partenerii europeni au evidențiat întreaga lor deschidere pentru a sprijini țara noastră în reformele inițiate.
Împreună cu domnul comisar Oliver Varhelyi am discutat acțiunile prioritare care urmează să fie realizate de țara noastră pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană inclusiv în contextul pregătirii reuniunii Consiliului de Asociere planificat pentru 28 octombrie.
Modalitățile optime de valorificare a Planului de recuperare economică și perspectivele de lansare a dialogurilor tematice la nivel înalt, le-am abordat la întâlnirile cu doamna Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și domnul Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă.
Am avut o întrevedere și cu Fernando Andresen Guimaraes, consilier diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Cu toți oficialii europeni am analizat posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a Republicii Moldova, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de facebook.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"