NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu va efectua vizite de lucru în Estonia și Letonia. Integrarea europeană a R. Moldova, pe agenda discuțiilor

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, va efectua vizite de lucru la Tallinn, Estonia, și Riga, Letonia, în zilele de 4 și 5 ianuarie, transmite IPN.

Pe 4 ianuarie, oficialul se va întâlni la Tallinn cu Urmas Reinsalu, ministrul afacerilor externe al Estoniei, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană a Republicii Moldova, procesul de reforme din țară, dar și situația regională în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. Vor fi examinate și modalitățile de fortificare a relației bilaterale, în special în sfera digitalizării și securității cibernetice.

De asemenea, programul de lucru va include întrevederi cu Hanno Pevkur, ministrul estonian al apărării, Andres Sutt, președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Parlamentului Estoniei, dar și cu reprezentanții Centrului internațional pentru securitate și apărare, Indrek Kannik și Kristi Raik.

Pe 5 ianuarie, la Riga, Nicu Popescu va discuta cu Edgars Rinkēvičs, ministrul leton al afacerilor externe, Zanda Kalniņa-Lukaševica, vicepreședinta Parlamentului Letoniei cu participarea președintelui comitetului pentru afaceri externe Rihards Kols și vicepreședintele comitetului pentru afaceri europene Uģis Rotbergs, dar și cu Jānis Sārts, director al Centrului de Excelență NATO în Comunicare Strategică.

În aceeași zi, de la ora 13.30, ministrul de externe din Moldova împreună cu omologul său leton, Edgars Rinkēvičs, vor susține o conferință de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"