NordNews
Avem ce spune

Nimeni nu are voie să intre pe teritoriul Rusiei până la 1 mai

Rusia îşi va închide de miercuri până la 1 mai frontierele pentru cetăţenii străini, din cauza pandemiei declanșate de noul coronavirus, a anunţat luni guvernul rus, relatează Agerpres.

Premierul Mihail Mişustin a spus că măsura intră în vigoare începând de miercuri de la miezul nopţii (marţi, 21:00 GMT), cu scopul de a proteja „sănătatea publică” în Rusia, care înregistrează la ora actuală 93 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.
„Pentru a asigura securitatea statului, a apăra sănătatea publică şi a preveni propagarea infecţiei de coronavirus, guvernul rus a decis să restricţioneze temporar intrarea în Federaţia Rusă a cetăţenilor străini şi apatrizi”, a justificat Mişustin.
Diplomaţii şi cetăţenii străini care locuiesc permanent în Rusia nu sunt vizaţi de această măsură, a precizat el.
Decizia a fost anunţată în condițiile în care numărul cazurilor înregistrate de bolnavi infectați cu noul coronavirus a trecut de la 63, duminică, la 93, luni, în Rusia, cei mai mulţi fiind în capitala rusă. Pentru prima oară, au fost înregistrate la Moscova cazuri de persoane contaminate pe teritoriul rus, şi nu în străinătate.
Tot luni, municipalitatea din Moscova a anunţat închiderea din 21 martie a tuturor şcolilor, lăsând la latitudinea părinţilor alegerea de a-şi retrage până atunci copiii din instituţiile de învăţământ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata