NordNews
Avem ce spune

Ninsori puternice în toată țara!

Prudență!, asta ne recomandă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În următoarele zile, pe întreg teritoriul țării vor cădea preciptații puternice.
Pentru data de 10 ianuarie se prognozează ninsori puternice, iar în partea de sud a țării va cădea ploaie și lapoviță. Pe drumuri se vor forma troiene, iar în mai multe localități pot fi înregistrate deconectări electrice, în urma depunerii de lapoviță și polei. Pe 11 ianuarie vântul se va intensifica, ajungând și la 15-20 m/s.
Salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar. Să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. Autoritățile mai îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată, pentru a apela după ajutor, în caz de necesitate.
Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip și lanțuri. Totodată, oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare.
Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie explotate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit. În caz de situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"