NordNews
Avem ce spune

Nivelul apei în râul Nistru ar putea crește

Meteorologii au anunțat avertizare hidrologică de creștere a nivelului de apă în râul Nistru. Potrivit lor, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru). „În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (Ucraina) până la 900 m3/s, în râul Nistru până pe 4 aprilie va continua creșterea nivelului apei pe sectorul Naslavcea – Dubăsari cu 0.8-1.6 m, față de nivelul din 1 aprilie (ora 08:00)

Autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de posibile creşteri şi mai mari ale nivelului apei în Nistru.

Sâmbătă şi duminică, pe o mare parte a teritoriului ţării a ploat. Luni nu vor fi precipitații esențiale, precizează SHS, estimând că în fond ploile de la început de aprilie sunt benefice pentru agricultură, dacă nu sunt însoţite de îngheţuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"