NordNews
Avem ce spune

Noi detalii despre accidentul din Ocnița. Șoferul care a murit este campionul național la box Vasile Belous

Au apărut noi detalii despre accidentul care s-a produs în noaptea de 30 spre 31 august, în satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Șoferul care a murit după ce s-a izbit cu mașina în gardul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate este Vasile Belous, unul dintre cei mai buni boxeri din țară. Acesta avea 33 de ani, scrie newsmaker.md

Informația a fost confirmată de Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv, care a publicat un mesaj de condoleanţe pentru cei care l-au cunoscut pe sportiv.

Totodată, antrenorul sportivului a scris pe pagina sa de Facebook  despre cele întâmplate.

„ La 31 august 2021 , s-a așternut doliu asupra boxului național prin stingerea din viață în tragicul accident a sportivului de performanță, elev al Școlii Sportive Specializate de box din s. Grimăncăuți- Belous Vasilii. A părăsit această lume un om care s-a dedicat boxului. Școala Sportivă Specializată de box din s. Grimăncăuți exprimă sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor,colegilor și tuturor care l-au cunoscut și prețuit pe Omul și Sportivul Vasilii Belous. Lumină și pace veșnică!”, a scris Petru Caduc.

Vasile Belous s-a născut în satul Unguri, raionul Ocnița. Din 2004 a fost antrenat de Petru Caduc la școala de box din Grimăncăuți. Belous a ocupat locul 9 la Jocurile Olimpice de la Londra, care s-au desfășurat în 2012. De asemenea, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 2017 și a fost multiplu campion național și premiant al turneelor internaționale.

Vasile Belous era căsătorit și avea doi copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"