NordNews
Avem ce spune

Noi modificări aprobate de Guvernul Gavrilița în ședința de astăzi. Componența CNESP, modificată

Noi modificări aprobate de Guvernul Gavrilița în ședința de astăzi. Cabinetul de miniștri a decis să suplimenteze componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, scrie Realitatea. 

Prin urmare, jumătate din membrii CNESP vor fi membri ai Guvernului și reprezentanți ai structurilor subordonate executivului, iar cealaltă vor fi specialiști în domeniul sănătății publice, specialiști ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ai Academiei de Științe a Moldovei, ai Școlii de Management în Sănătate Publică, dar și ai socității civile.

În cadrul ședinței de astăzi, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că la lucrările comisiei pot participa cu drept de vot consultativ și reprezentanții organismelor internaționale.

Ulterior, prim-ministra țării, Natalia Gavrilița a declarat că noua componență a CNESP se va întruni în curând în ședință.

„Azi în ședința Guvernului am resetat această comisie conform amendamentelor la legislație introduse câteva luni în urmă. 50% din componența comisiei sunt specialiști, experți în sănătate publică, inclusiv din cadrul Institutului de Medicină, autorități publice locale și alte instituții de profil. Vom avea la începutul săptămânii viitoare ședință în noua componență a CNESP și vom adopta planul de combatere a pandemiei conform deciziei de declarare a stării de urgență de săptămâna trecută”, a declarat Gavrilița.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata