NordNews
Avem ce spune

Noi numiri la Direcțiile VEST și EST ale Poliției de Frontieră

Noi numiri la Poliția de frontieră. Direcțiile regionale Vest și Est ale  Poliției de frontieră vor fi conduse de doi șefi noi, care vor asigura deocamdată interimatul funcție.  Cel puțin asta reese dintr-un comunicat  emis de instituție. Cei doi ofițeri sunt: Sergiu Todiraș și  Alexandru Pahodnea.
Cei doi au fost numiți de nou șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a precizat că Direcțiile Vest și Est vor fi gestionate corect și eficient: „ Aveți tot sprijinul necesar ca să porniți procesul schimbării spre bine și curățarea sistemului de ilegalități de orice gen. Identificați sectoarele vulnerabile și lucrați cu informațiile operative, motivați personalul să își desfășoare activitatea onest și cu demnitate!”
Astfel, Sergiu Todiraș a preluat conducerea efectivului Direcției regionale EST. Potrivit aceluiaș comunicat emis de Poliția de Frontieră, Todiraș este a absolvit în anul 2003 Academia națională a Trupelor de Grăniceri din Ucraina. Acesta și-a început activitatea la frontieră, mai exact la Pichetul de Grăniceri „Săiți”, Ștefan Vodă. Ulterior, în anul 2008 a fost ofițer-superior profesor la Colegiul Național de Grăniceri, după care și-a continuat activitatea  în cadrul Secției supraveghere a Direcției Generale Control al Frontierei de Stat, funcția de șef interimar al DRSCFS Vulcănești, în anul 2012, inclusiv funcția de șef al Direcției supraveghere a frontierei de stat. La fel, Todiraș este absolvent al cursurilor de securitate din cadrul Academiei militare a forțelor armate, dar și al Colegiului OSCE din Dusanbe.
Direcția Regională Vest va fi condusă  de Alexandru Pohodnea. Acesta a fost prezentat efectivului de șeful adjunct al IGPF Daniel Martnos.  Noul șef interimar al Direcției Vest  este absolvent al Institutul Militar al Forțelor Armate, specialitatea Grăniceri, cât și absolvent al studiilor de master și cursuri postuniversitare în domeniul securitate și apărare. Din anul 2012 activează în cadrul Direcției Generale Control al Frontierei a IGPF.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"