NordNews
Avem ce spune

Noi percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor. Opt persoane au fost reținute

Procuratura Anticorupție în colaborare cu Centrul National Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informație și Securitate (SIS) au desfășurat astăzi, 18 februarie, peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic Șor. Acțiunile de urmărirea penală s-au desfășurat pe întreg teritoriul țarii, la domiciliile unor membri ai fracțiunii, care sunt implicați activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor în proporții deosebit de mari către președinți și vicepreședinți ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea și remunerarea cetățenilor din diferite regiuni ale țarii la protestele organizate de Partidul Șor în perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru ziua de mâine.

„Opt persoane au fost reținute astăzi. Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare”, se arată într-un comunicat emis de CNA.
Amintim că, în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane MDL și 4 000 dolari SUA., iar în cadrul perchezițiilor din 2 noiembrie 2022, au fost depistate și ridicate peste 320 000 MDL.
„Pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reușit documentarea a mai multor episoade în care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 3,3 milioane de lei, 61000 de euro și 55000 de dolari, către membri și activiști ai Partidului Șor”, scriu reprezentații CNA.
Potrivit oamenilor legii, banii depistați au fost destinați pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, achitarea transportului și a salariilor în plic membrilor de partid. Probele acumulate confirmă faptul că banii provin din surse interzise de lege.

 

Totodată, angajații CNA au publicat mai multe stenograme cu extrase din discuțiile documentate prin măsuri speciale de investigație.

 

„Urmărirea penală se află la faza finală și urmează să fie adoptate decizii în baza probelor administrate până la moment”, anunță CNA.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"