NordNews
Avem ce spune

Noi plecări din PDM: «Cu regret, constatăm că PDM devenit o anexă a PSRM»

30 de consilieri raionali și locali din Drochia au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM) și aderă la grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu. Aceștia susțin că ,,PDM a devenit o anexă a PSRM”, iar acum ,,în formațiune nu mai există liberă exprimare”, scrie zdg.md.

Potrivit lor, PDM nu mai poate fi considerat un partid pro-european după susținerea unui șir de decizii controversate, ultima picătură fiind ratificarea creditului rusesc care ar reprezenta o capcană pentru Republica Moldova.

,,Cu regret, constatăm că PDM a devenit o anexă a Partidului Socialiștilor. În aceste condiții, în formațiune nu mai există liberă exprimare, iar opiniile membrilor de rând nu mai sunt luate în considerare”, se arată în declarația semnată de 30 de consilieri raionali și locali din Drochia.


Informații despre rupturile din PDM au început după plecarea fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, în vara anului 2019, atunci când a avut loc schimbarea puterii de la Chișinău. Deși se zvonea că în interiorul partidului sunt formate mai multe grupări, membrii marcanți ai formațiunii în repetate rânduri au negat acest lucru.
Ulterior, însă, în februarie curent, șase deputați din cadrul Partidului Democrat anunțau că pleacă din partid și urmează să formeze o nouă fracțiune parlamentară, înainte ca PDM și PSRM să-și oficializeze coaliția. Cea mai recentă migrare din PDM la grupul Pro-Moldova a fost Ruxanda Glavan, ce de-a 8-a membră PDM care a anunțat că părăsește formațiunea, motivând că nu o mai reprezintă.
La mijlocul lunii martie, în plină criză provocată de pandemia de COVID-19, PDM și PSRM au semnat acordul de coaliție – sub denumirea „Platforma Social – Democrată pentru Moldova” (PSDM) în Parlamentul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"