NordNews
Avem ce spune

Noi reguli de intrare în România. Cum pot fi evitate cele 14 zile de carantină

Persoanele care merg în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu vor avea obligaţia carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ, efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, scrie digi24.ro.

Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante. Carantină 14 zile sau, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului. În cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieşi din carantină.

„Ştiţi că nu am mai actualizat lista ţărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere şi am aşteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între ţări. Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile. Aceste restricţii vor fi mai nuanţate”, a declarat premierul de la București, Ludovic Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"