NordNews
Avem ce spune

Notaţi cu zece din oficiu. Câţi elevi vor fi scutiţi de examenul de BAC

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a anunțat  în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene (CNE), lista candidaţilor cărora li se acordă nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat.
Astfel, în acest an, 785 de elevi care au susținut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, vor obține nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen. În  2017 numărul elevilor scutiți de BAC lalimba străină era de 637, în 2016 de 460 iar în anul 2015 doar 229  de copii au fost privelegiați.
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării precizează că numărul crescând al elevilor cu performanțe deosebite la nivel internațional denotă atât interesul sporit față de cunoașterea limbilor străine, cât și aprecierea înaltă a evaluatorilor străini.

 Se vor bucura de scutire de la examen și copii ce au rezultate bune la  olimpiadelor republicane, în total, vor fi acordate din oficiu 864 de note de  „10” (zece) pentru 828 de elevi. Printre elevii menționați sunt 28 de elevi care vor obține două note de „10” (zece) din oficiu și sunt 4 elevi care vor obține din oficiu trei note de „10” (zece).

 Sesiunea de bacalaureat 2018 se va desfășura în perioada 5-22 iunie. La sesiune s-au înscris 18776 de candidați, dintre care 3077 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

 Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"