NordNews
Avem ce spune

Noua conducere la PCCOCS. Despre unul din ei se zvonește că ar fi „omul lui Morari”

Sergiu Russu este noul procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar adjunctul acestuia, la fel nou instituit în funcție, va fi procurorul Vladislav Bobrov. Candidaturile acestora au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din ziua de vineri, 15 octombrie curent, scrie Realitatea. 

Potrivit datelor deschise, Sergiu Rusu a fost adjunct la Procuratura Dubăsari în 2009. În 2015, a devenit procuror-șef acolo. Doi ai mai târziu, CSP l-a propus la funcția de procuror-șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani, iar procurorul general de atunci i-a acceptat candidatura.

Despre Vladislav Bobrov se cunoaște că în 2009 era procuror în Secţia conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV a Procuraturii Generale. În 2016, a fost numit tot în calitate de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Decizia CSP despre promovarea acestora la conducerea PCCOCS a fost luată, în timp ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, aștepta să se pronunțe judecătorii Curții de Apel Chișinău asupra recursului avocaților săi care sunt împotriva aplicării mandatului de arest la domiciliu.

Întrebat din sală de susținători de-ai săi ce părere are despre cei doi, acesta a spus că față de activitatea lui Sergiu Russu nu are nicio obiecție, însă lui Vladislav Bobrov anterior i-a solicitat să-și depună demisia, în urma anchetei interne pe care a realizat-o când a acces în funcție. Cineva a opinat că Vladislav Bobrov ar fi „omul lui Morari” (n.r. Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție), la care Alexandr Stoianoglo a răspuns afirmativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"