NordNews
Avem ce spune

Noua majoritate parlamentară în R. Moldova este formată de ȘOR+PSRM+transfugi din PDM

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu va mai face parte din majoritatea parlamentară. Pavel Filip a anunțat acest fapt în ședința de astăzi a Parlamentului. Liderul PDM a invitat alte partide la dialog, scrie Timpul.md.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat în ședința plenară a Parlamentului că fracțiunea PDM părăsește oficial majoritatea parlamentară. Astăzi, deputații lui ȘOR + PSRM + un grup de transfugi din PDM au votat împotriva chemării lui Chicu în fața Parlamentului, legiferând de facto constituirea unei nou majorități parlamentare.

Pavel Filip a spus că PDM se retrage din majoritatea parlamentară, dar că va sprijini proiectele care sunt în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, Pavel Filip a spus că alegerile prezidențiale au trecut, iar situația epidemică este alarmantă. El a propus ca situația epidemică provocată de COVID-19 să fie discutată în Parlament.

Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe plenare timp de peste două luni, din 10 septembrie, iar între timp au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la care a învins Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata