NordNews
Avem ce spune

Nouă milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea zonelor rurale

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și al Mediului (MADRM), împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au semnat marți, 19 februarie, un memorandum de cooperare cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și partenerii acesteia, în vederea realizării proiectului cu finanțare din partea Uniunii Europene „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova”. Valoarea totală a proiectului constituie circa 9 milioane de euro.
Proiectul are drept scop creșterea competitivității sectorului agro-alimentar prin integrarea culturii de soia în lanțul valoric național și global, precum și consolidarea infrastructurii de apă și sanitație în zonele rurale, prin evacuarea în siguranță a apelor uzate în orașul Cantemir.
Astfel, până în anul 2021, fermierii, producătorii agricoli, procesatorii, organismele de certificare, instituțiile publice de resort vor beneficia de instruiri pentru îmbunătățirea capacităților de inovare și educație în domeniul agriculturii în țară, sporirea accesului pe piața internă și cea externă, utilizarea acreditării și certificării, ajustarea documentelor de politici și alinierea cadrului legal la standardele de calitate ale UE.
Prin semnarea documentului MADRM, MECC și ADA și-au exprimat acordul de a susține împreună proiecte reciproc avantajoase, precum și de a promova direcții noi de cooperare și dezvoltare rurală în țara noastră. Memorandumul evidențiază principiile de bază, responsabilitățile și cadrul pentru activitățile care se vor realiza între părțile semnatare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"