NordNews
Avem ce spune

Nouă persoane, printre care și copii, au ajuns la spital cu hipotermie

Nouă persoane, printre care și copii, au ajuns la spital cu hipotermie ân perioada 14-20 decembrie. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 14.775 de solicitări în perioada respecrivă. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5391 de pacienți, dintre care 4748 de adulți și 643 de copii, transmite jurnal.md. 

Echipele de asistență medicală urgentă au deservit 2912 de urgențe cardiologice, inclusiv 50 de cazuri sindrom coronarian acut, 2062 de urgențe neurologice, inclusiv 244 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 3772 de solicitări, dintre care 1365 pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA), se arată în comunicat.

Pe parcursul acestor zile pe traseele țării au fost înregistrate 34 de accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 40 de persoane. Ulterior, 33 de pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

În intervalul menționat, 9 persoane, cu vârstele cuprinse între 3 și 80 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în raioanele: Hâncești, Călărași, Dubăsari, Ocnița, Șoldănești, Briceni, Soroca și Strășeni. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata