NordNews
Avem ce spune

Noua tulpină de coronavirus: Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie

Canada a decis, ca numeroase alte ţări, să suspende zborurile de pasageri dinspre Regatul Unit ca urmare a apariţiei în această ţară a unei tulpini noi a coronavirusului, a indicat canalul CBC duminică seară, potrivit agerpres.ro.

Decizia care urmează să intre în vigoare la miezul nopţii (luni, 05.00 GMT) figurează într-o notă a Ministerului Transporturilor pentru transportatorii aerieni, o copie a acesteia fiind obţinută de CBC.

În baza acestei decizii, zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie sunt interzise pentru o perioadă nedeterminată. Restricţiile nu se vor aplica pentru zborurile de mărfuri sau în cazul aeronavelor care trebuie să aterizeze din motive de securitate.

Decizia este urmare a unei reuniuni, duminică, a mai multor membri ai cabinetului în jurul premierului Justin Trudeau.

Mai multe ţări, printre care Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Irlanda sau România, au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, traducând sentimentul de îngrijorare provocat de apariţia noii variante a coronavirusului.

Partide de opoziţie canadiene au început în cursul după-amiezii să îndemne Ottawa la suspendarea temporară a zborurilor dinspre Marea Britanie, reproşând guvernului că a întârziat pentru a închide frontierele la începutul pandemiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"