NordNews
Avem ce spune

Noul Ambasador al UE în R.Moldova, în drum spre Chișinău

Janis Mazeiks, noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, care îl va înlocui pe Peter Michalko, este în drum spre Chișinău. Oficialul european a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de pe Aeroportul din Letonia, în care anunță despre deplasarea sa în R.Moldova.

După 26 de ani în serviciul diplomatic al Letoniei, plec pentru un timp, ca să mă alătur Delegației UE în R.Moldova cu un mic curcubeu în Aeroportul din Riga”, a scris el.

Menționăm că Janis Mazeiks a fost desemnat pentru această funcție încă la 2 iulie. Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

S-a lansat în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni. 3 ani a fost Reprezentantul Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. A fost șeful Departamentului organizații internaționale și drepturile omului.

În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În 2007-2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

În prezent, Janis Mazeiks este subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"