NordNews
Avem ce spune

Noul moft al francezilor: vinul albastru

Locuitorii orășelului Sete din sudul Franței au avut ocazia să savureze din primele 2000 de sticle de chardonnay de culoare turcoaz.
Vinul respectiv este filtrat prin pulpă de struguri roșii care conțin pigmentul natural antocian și care redă vinului culoarea de albastru electric, relatează Reuters.
După succesul primelor două mii de sticle, antreprenorul Rene Le Bail, care comercializează acest vin spaniol, a ordonat producerea a însă 35 de mii de sticle.
Le Bail a apelat la o vinărie din regiunea spaniolă Almeria pentru a găsi un vin albastru cu arome de cireșe, zmeură și fructul pasiunii.
Sticla de vin costă circa 12 euro și se numește Vindigo.

Le Bail a fost asaltat de comenzi din Franța, Belgia și Germania și spune că cererea se extinde până și în Rusia, insulele Caraibe și China.

Am spus Nu tuturor supermarket-urilor. Vrem să vindem vinul prin intermediul comercianților mici din Franța”, a declarat le Bail pentru Reuters.
Totuși, potrivit comerciantului de vinuri Philippe Delran, vinul este „puțin greoi în arome. Trebuie de lucrat asupra lui”.
 
Sursa: unimedia.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"