NordNews
Avem ce spune

Noul preşedinte al Ucrainei va efectua prima sa vizită în străinătate la Bruxelles

Noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, recent învestit în funcţie, a ales Bruxellesul – unde îşi au sediul cele mai multe instituţii ale Uniunii Europene – ca primă destinaţie pentru prima sa vizită oficială în străinătate săptămâna viitoare, informează dpa şi Ukrinform, scrie agerpres.ro.
Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei de la Kiev, Zelenski va efectua o vizită de la lucru la sediul UE şi NATO din Bruxelles în zilele de 4 şi 5 iunie.
În cadrul întâlnirilor cu înalţi oficiali europeni, se aşteaptă ca Zelenski să ‘discute despre modalităţile de intensificare a eforturilor internaţionale pentru a se pune capăt războiului’ din estul Ucrainei, conform serviciului său de presă.
Cu această ocazie, el urmează să aibă întâlniri cu preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Volodimir Zelenski a declarat în discursul rostit la învestirea sa în funcţia de preşedinte săptămâna trecută că rezolvarea conflictului din Donbas, unde armata ucraineană se confruntă cu rebelii separatişti proruşi, reprezintă una din principalele priorităţi ale mandatului său.
Conflictul, care durează de cinci ani, separă de restul ţării două din regiunile cele mai estice ale Ucrainei – Lugansk şi Doneţk – situate în apropiere de frontiera cu Rusia şi controlate de separatişti. Aproximativ 13.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict, potrivit estimărilor ONU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"