NordNews
Avem ce spune

Novac: Pe numele lui Plahotniuc a fost intentat un dosar penal în Elveția

Deputatul Grigore Novac declară că deține informații precum că pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția a fost intentat un dosar penal. Parlamentarul afirmă că a făcut o interpelare către Procuratura Generală pentru a verifica informația, scrie tv8.md.
„Obiectul sesizării a constituit informația care a parvenit în adresa mea cu referire la Organul de Urmărire Penală din Elveția, care a intentat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc.
Din informația pe care o detin, informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen care deja timp de trei săptămâni a luat apă în gură despre acest fapt.
Organul de Urmărire Penală din Elveția solicită informații suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime și abuzuri a liderului democraților din Republica Moldova”, a comentat Grigore Novac.
În același timp, potrivit surselor TV8, organele de anchetă din Elveția ar fi trimit o comisie rogatorie în Republica Moldova, chestiune care ar fi fost pusă în sarcina procurorei Adriana Bețișor de la Procuratura Anticorupție (PA). Am sunat-o pe șefa-adjunctă a PA pentru a solicita mai multe informații, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon.
Nici Eduard Harunjen, procurorul general, nu a răspuns la telefon. Știm că acesta este internat în spital.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"