NordNews
Avem ce spune

"Nu mă descurc, nici locuri nu mai sunt”. Un medic din Cahul și-a dat demisia

Medicul Anatolie Malcov, şeful secţiei în care sunt trataţi bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Raional Cahul, şi-a dat demisia. Acesta motivează că nu îşi poate face datoria din cauza lipsei personalului din secţie. El susţine că s-a ocupat, singur, de pacienţi, împreună cu o asistentă, scrie Noi.md. 

Anatol Malcov susține că a scris cerere de demisie din propria inițiativă, precizînd că probleme în spital sunt de mai mult timp, însă, punctul culminant a fost în perioada de pandemie COVID-19. Șeful demisionar a acuzat conducerea spitalului că nu s-a implicat în procesul de tratare a pacienților infectați cu COVID-19, iar în secţia cu 55 de pacienţi activează un singur medic, un post de asistentă medicală.

Spitalul este într-o stare dezastruoasă. Nici locuri nu mai sunt. Am discutat cu directorul, dar și cu alți colegi, am propus să creăm câteva intrări și să creăm zona roșie și cea galbenă. Trei zile la rând mi-au promis că se va face, dar nimic. Am propus soluții cu cheltuieli minime. Ușile de la saloane nu se încuie, pacienții se plimbă – este un dezastru ceea ce se întâmplă (…) Am înțeles că eu nu pot să-mi îndeplinesc obligațiunile, a dezvăluit Anatolie Malcov.

Medicul Anatol Malcov a mai spus că, din numărul total de pacienții infectați cu COVID-19 care se tratează la Spitalul Rional Cahul, 8-10 au nevoie de respirație asistată, însă, aparate sunt doar două.

Da, butelii avem, dar aparate avem doar două. O asistentă medicală de 40 de kilograme, trebuie să ridice câte 70 de kilograme (…) Zile la rând am fost alimentat doar cu promisiuni. Riscul infectării a angajaților medical este în creștere, mai relatează ex-șeful secției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"