NordNews
Avem ce spune

„Nu participăm la show-uri politice”. Stoianoglo a explicat de ce nu se va prezenta la audierile din parlament

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că nu se va prezenta la audierile din plenul parlamentului, pentru că nu vrea să participe la „show-uri politice”. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă din 1 decembrie, în cadrul căreia șeful PG a prezentat raportul de activitate pentru un an, scrie newsmaker.md

Stoianoglo a precizat că în cadrul legislativului există o comisie specializată căreia instituția pe care o reprezintă îi transmite periodic informația privind desfășurarea anchetei în dosarul care vizează jaful din sistemul bancar.

„Noi periodic prezentăm în parlament informațiile privind investigarea „furtului miliardului”. Acum 6 luni am fost audiați în cadrul Comisiei de securitate, care a apreciat pozitiv activitatea Procuraturii pe investigarea „furtului miliardului”. Pe de altă parte, nu vrem să participăm la show-uri politice ale unor forțe politice în cadrul parlamentului. Noi suntem cooperanți și gata să prezentăm orice informație bazată pe lege. Mai mult ca atât, nu există o bază legală pentru asta”, a declarat Stoianoglo.

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat în cadrul ședinței din 26 noiembrie a parlamentului ca procurorul general Alexandr Stoianoglo să prezinte un raport privind ancheta din dosarul jafului din sistemul bancar. Slusari a atras atenția că știe că procurorul general nu este obligat să dea curs invitației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata