NordNews
Avem ce spune

Nu se știe când va fi reparată „de urgență” strada Ostrovski

Recent, locatarii de pe strada Ostrovski din Bălți, mai exact, cei de pe  segmentul 39, s-au plâns că starea drumului de acolo este de-a dreptul deplorabilă. Din cauza gropilor mari și adânci, pe aici circulă cu dificultate  automobilele și oamenii. În aces sens, Iurie Hmarnîi, administratorul Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD) Bălți a declarat că zona trebuie reparată de urgență, iar pentru a putea face calcule cât mai precise în ceea ce privește perioada și costul renovării, urma ca astăzi, 4 iulie, experții să examineze starea drumului.
La fața locului a venit doar Victor Priscu, maistru superior la DRCD Bălți, care a spus tranșant că „drumul este deja în examinarea volumului de lucru și a costurilor”, deși nu a putut oferi nici o informație în acest sens. Întrebat de reporterul NordNews, cât timp va mai dura expertiza, Victor Priscu a răspuns că nu ne poate spune, dar crede că în câteva săptămâni va fi gata.
Una din cauzele deteriorării drumului este lipsa unui sistem de captare a apelor pluviale, cu atât mai mult că strada este în pantă. Însă, la momentul de față. nu se știe  precis, dacă va fi posibilă construcția acesuia. Victor Priscu  susține că toate aceste aspecte trebuie discutate și aprobate de Primărie, dar când se va face acest lucru, nu se știe.

 
Lungimea străzii Ostrovscki, care necesită reparație capitală,  este de aproximativ 210 de metri, adică de la strada Calea Ieșilor până la strada Tudor Vladimirescu. Boris Marcoci, director general al SRL Marsharcon afirmă că, potrivit calculelor sale, pentru reparația segmentului cu pricina ar fi nevoie de  1 286 250 de lei, iar toate lucrările pot fi realizate în cei mult două luni.

Este o singură problemă. Dacă va fi construit un sistem de captarea a pei pluviale în zona respectivă,  va fi  nevoie de săparea unui canal până la strada Victoriei, cu o lungime de 450 de metri, unde există deja un sistem de canalizare pluvială. Boris Marcoci propune ca pe ambele părți ale drumului, lângă bordură, să fie construite rigole turnate din beton, astfel apa se va scurge în sistemul de captare a apei pluviale de pe strada Victoria.

O situație similară a avut loc și pe un segmentul de pe strada Ștefan cel  Mare din Bălți, prin regiunea Molodova, unde o astfel de metodă a fost realizată cu succes menționează Marcoci.
În orașul Bălți trebuie de reparat 245 de km de drum, iar pentru aceasta este nevoie de minim 150-200 de milioane de euro. Pentru reparația capitală a străzilor va fi nevoie de 5 ani a afirmat Boris Marcoci.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"