NordNews
Avem ce spune

Număr record de urgențe reale, înregistrat de Serviciul 112

De la lansarea Serviciului 112,  a fost înregistrat cel mai mic flux de apeluri care nu reprezintă urgențe (44%), o valoare care s-a îmbunătățit cu minim 10% în raport cu perioada similară din anul 2019. Astfel, aproximativ 56% de apeluri recepționate la 112 au fost situații de urgențe reale în care a fost necesară intervenție imediată a serviciilor specializate Ambulanță, Poliție, Pompieri.

 

Problemele medicale semnalate cel mai frecvent la numărul unic de urgență 112 sunt afecțiunile de tract respirator cu suspecție la COVID – 19, urmate de durerile abdominale, de cap sau de spate.

Serviciul de Poliție gestionează aproximativ 27%  din numărul total de urgențe la numărul unic de urgență 112.  Cele mai solicitate intervenții conform clasificatoarelor evenimentelor sunt agresiunile, conflictele și accidentele rutiere.

Pompieri au fost angrenați cel mai mult în stingerea incendiilor de vegetație, ca urmare a gradului de uscăciune a vegetației și ale modificări de vreme.

Din punct de vedere al localizării geografice, cele mai multe apeluri provin din municipiile Chișinău și Bălți și raioanele Orhei, Criuleni și Hâncești.

De la lansarea Serviciului 112,  a fost înregistrat cel mai mic flux de apeluri care nu reprezintă urgențe (44%), o valoare care s-a îmbunătățit cu minim 10% în raport cu perioada similară din anul 2019.

În luna septembrie, în Sistemul 112 au fost preluate aproximativ 205 mii de apeluri, dintre care 114 mii au reprezentat urgențe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"