NordNews
Avem ce spune

Numărul celor care consideră că Republica Moldova merge în direcția greșită a crescut

Numărul cetățenilor care consideră că Republica Moldova merge în direcție greșită este în creștere. Dacă în luna mai 2018, procentul acestora era de 71%, iar în ianuarie 2019 – 74,3%, arată cel mai recent Barometru de Opinie Publică, publicat săptămâna curentă. 14,5% consideră că Moldova merge în direcție bună, iar 10,4 – au răspuns că nu știu., scrie tv8.md.
Mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că și în lume lucrurile nu merg în direcția corectă.
De asemenea, peste 87% dintre respondenții BOP nu sunt mulțumiți de ceea ce întreprind autoritățile în ceea ce privește pensiile și în domeniul combaterii corupției. Peste 73% dintre respondenți sunt nemulțumiți și de acțiunile autorităților pentru domeniile industriei, salariilor și în soluționarea conflictului transnistrean.
În jur de 80% dintre respondenți sunt deloc mulțumiți și nu prea mulțumiți de acțiunile autorităților privind nivelul de trai, locurile de muncă și politica externă.
Un nivel mare de nemulțumire în rândul respondenților sunt și pentru domeniile învățământului, culturii, agriculturii și asistenței medicale.
Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1.224 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, marja de eroare este de +-3%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"