NordNews
Avem ce spune

Numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere la Tiraspol

Epidemiologii de la Tiraspol spun că numărul de îmbolnăviri de Covid-19 este în creștere în regiune, iar prognozele nu sunt favorabile. În fiecare zi în stânga Nistrului sunt înregistrate între 450 și 500 de noi cazuri, la o populație de puțin peste 300.000 de locuitori, iar ritmul vaccinării este foarte lent – până acum s-au vaccinat doar 24 la sută din populația regiunii. În unele zile numărul noilor cazuri de boală se apropie de numărul dozelor de vaccin administrate în ziua respectivă, informează Nord News cu referire europalibera.org

Șefa departamentului epidemiologic al Centrului de igienă de la Tiraspol, Angela Muntean, a fost citată săptămâna trecută de presa din regiune, cu declarația că peste o treime din noile cazuri de infectări sunt înregistrate la Tiraspol, după care urmează Bender și Slobozia, iar mai bine de trei sferturi sunt persoane nevaccinate.

Vineri a fost înregistrat un record negativ de la începutul pandemiei – 25 de pacienți decedați. Una din cauze este faptul că bolnavii încearcă să se trateze singuri acasă și ajung la medic abia atunci când starea lor se agravează. Spitalele din regiune sunt pline în proporție de peste 90 la sută.

În același timp, medicii din regiune semnalează și faptul că în acest val al pandemiei boala se manifestă mult mai sever și în consecință crește și numărul de decese cauzate de Covid. Ei cerrespectarea măsurilor de protecție, adică purtarea măștilor, respectarea distanței sociale, dezinfectarea suprafețelor și a mâinilor.

Apelul medicilor nu pare să fie susținut și de administrație, care în această perioadă se pregătește de așa-zisele alegeri prezidențiale programate pe 12 decembrie. În regiune nu există niciun fel de restricții, iar festivalurile, iarmaroacele și competițiile sportive sunt în toi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"