NordNews
Avem ce spune

Numărul minorelor care devin mame este în creștere

Numărul minorelor care au adus pe lume un copil este în creștere în ultimii ani. Datele au fost prezentate, în cadrul unei mese rotunde, de către Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului din capitală, transmite MOLDPRES.
 
Potrivit datelor Spitalului clinic municipal nr. 1 din capitală, dacă în anul 2015, 36 de adolescente au devenit mame, atunci în anii următori numărul acestora s-a dublat. În anul curent, doar în primele șase luni, 32 de minore au adus pe lume copii. Una dintre acestea avea 13 ani, două minore aveau 14 ani, 5 – 15 ani și 7 – 16 ani. Restul fetelor au devenit mame la 17 ani.
 
Lucia Caciuc a afirmat că niciuna dintre mame nu și-a abandonat copiii. Sursa citată a mai precizat că printre cauzele nașterilor în rândul minorelor se numără sărăcia, migrația, prezența viciilor, lipsa oportunităților, inegalitatea socială, gradul scăzut de informații și violența sexuală.
 
Șeful interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului a mai adăugat că pentru a evita asemenea situații este necesar despre educația sexuală să se vorbească atât la școală, cât și acasă, iar părinții trebuie să fie pregătiți să răspundă la întrebările copiilor în acest sens, în funcție de vârstă și capacitatea lor de a înțelege.
 
Maia Bănărescu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, a afirmat că educația sexuală trebuie să înceapă de la cea mai mică vârstă, iar informațiile trebuie să fie expuse treptat și pe înțelesul copilului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"