NordNews
Avem ce spune

O adolescentă de 13 ani a decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. Noi restricții sunt cerute de Gavrilița

O adolescentă de 13 ani a decedat joi-seara la Spitalul raional Soroca, după ce s-a infectat cu COVID-19. Cazul ei a fost menționat de prim-ministra Natalia Gavrilița, care a solicitat convocarea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, după ce a primit mai multe solicitări pentru instituirea unor noi restricții, scrie agora.md.

„Din păcate, vedem că această tulpină Delta, are un comportament mult mai agresiv în rândul tinerilor și copiilor. Avem un caz dramatic la Soroca, avem multe alte cazuri în care victime ale bolii sunt persoane de 30 – 40 de ani”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Fetița avea mai multe patologii înnăscute grave, printre care boala down, cu diabet zaharat, obezitate morbidă, patologie cardiacă înnăscută, operată la inimă.

„A fost adusă într-o stare extrem de gravă, la testul rapid a fost testată pozitiv la COVID. Starea fetiței nu a permis transportarea la Institutul Mamei și Copilului. Pacienta a fost conectată la ventilator din primele ore din secția ATI. Peste vreo șase ore a fost deja intubată”, a precizat medicul reanimatolog de la Soroca, Valeriu Bodean.

„Deocamdată, nu avem confirmare oficială de la Agenția Națională de Sănătate Publică despre faptul că pacienta era infectată cu SARS-CoV-2”, a declarat Diana Blanaru de la Serviciul de Presă al Ministerului Sănătății.

Anterior mama fetei se tratase de COVID-19 timp de două săptămâni la domiciliu, iar fiica sa s-ar fi infectat și ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata