NordNews
Avem ce spune

O adolescentă de 13 ani din Soroca a decedat de COVID-19

O adolescentă de numai 13 ani a decedat la Spitalul Raional Soroca, în urma complicațiilor de COVID-19. Inițial, se infectase mama ei, care era nevaccinată, apoi s-a îmbolnăvit și fiica, scrie Observatorul.md.

„Patologiile cronice congenitale pe care le-a avut adolescenta, nu erau pricina decesului, cauza este legată de insuficiența respiratorie dezvoltată ca urmare a COVID-ului, pe fonul patologiilor concomitente pe care le-a avut până acum”, a spus Valeriu Bordian, vice-directorul Spitalului raional Soroca.

„Fata a fost internată la 30 august și avea testul pozitiv. Ea era bolnavă de pe 24 august, atunci au apărut primele simptome și febra, dar s-a tratat acasă. Când au adus-o la noi, era în stare foarte gravă. Înaintea ei fusese infectată mama fetei, cu vreo două săptămâni în urmă. Părinții nu erau vaccinați. Mama s-a îmbolnăvit cu vreo săptămână înaintea fetei și a primit tratament ambulator acasă. Fata de 13 ani a căpătat o încărcătura virală foarte mare. Conform ordinului Ministerului Sănătății, copiii se transferă la un nivel mai ridicat, la nivel republican. Am solicitat aviația sanitară, dar copilul era în stare critică și nu era posibil de transferat”, a adăugat Valeriu Bordian.

Amintim că la Spitalul raional Soroca a fost redeschisă secția COVID-19, raionul fiind din luna august sub Cod Roșu de alertă epidemiologică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata