NordNews
Avem ce spune

O adolescentă din SUA a fost salvată din mâinile răpitorului său, după a reușit să le semnalizeze celorlalți șoferi că are probleme

O tânără dată dispărută în SUA a fost salvată după ce a reușit să transmită șoferilor de pe contrasens că are nevoie de ajutor folosind un gest care semnifică probleme sau violență domestică, scrie digi24.ro.

Fata de 16 ani a fost observată în data de 4 noiembrie semnalizând șoferilor, în timp ce se afla într-o mașină care se deplasa în statul Kentucky.

Un șofer a sunat la poliție după ce „a observat o tânără aflată într-un autoturism semnalizând gesturi care sunt folosite pe rețeaua socială Tiktok și înseamnă violența domestică – am nevoie de ajutor”, se arată într-un comunicat lansat de poliția Comitatului Laurel pe 6 noiembrie. Autorul apelului a menționat că tânara „părea să aibă probleme” și mașina în care se afla era condusă de un bărbat mai în vârstă decât ea.

Polițiștii din Laurel s-au poziționat pentru a intercepta mașina semnalată și au oprit-o în timp ce ieșea de pe o autostradă. Verificările realizate de polițiști au arătat că tânara aflată în mașină fusese dată dispărută de către părinții ei în urmă cu câteva zile.

Potrivit poliției din Comitatul Laurel, tânara le-a spus că a călătorit alături de bărbat prin statele Carolina de Nord, Tennessee, Kentucky și Ohio. Tânara ar fi încercat în acest timp să le atragă atenția șoferilor de pe contrasens.

Bărbatul aflat la volanul mașinii în care se afla tânara, James Herbert Brick, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat în urma opririi și acuzat de sechestrare de persoane. El a rămas în custodia poliției.

Gestul folosit de adolescentă pentru a semnala violanță sau probleme ar fi fost lansat prima dată în 2020 de către Fundația Canadiană pentru Femei. A fost adoptat la nivel mondial de către femeile care au nevoie să ceară ajutor în mod discret. Gestul se face în felul următor: mâna ridicată, palma deschisă, degetul mare băgat în palmă, apoi acoperit cu restul degetelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"