NordNews
Avem ce spune

O altă donație din partea României: 132 mii doze de vaccin AstraZeneca ajung astăzi la Chișinău

În Republica Moldova vor sosi astăzi seara, 17 aprilie, 132 de mii de doze de vaccin „AstraZeneca”, împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 (Coronavirus). Donația este oferită de Guvernul României și va fi adusă la Chișinău prin intermediul Mecanismului european de protecție civilă, activat de R. Moldova în februarie 2021.

Vaccinurile anti-COVID vor sosi cu autocamioanele în Vama Leușeni, în seara zilei de azi, în jurul orei 19.00.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova, anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020. În total, Republica Moldova va primi din partea României circa 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, în calitate de ajutor umanitar.

Tot astăzi seara, la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza un avion, care va aduce alte 48 de mii de doze de ser „AstraZeneca”, oferite Republicii Moldova prin intermediul Platformei „COVAX”.

Amintim că, numărul cetățenilor din Republica Moldova, vaccinați cu prima doză a ajuns la peste 82 000, iar 9 476 au primit și cel de-al doilea rapel, fiind astfel imunizați împotriva coronavirusului de tip nou.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata