NordNews
Avem ce spune

O altă etapă a „crizei gunoiului” la Bălți

Orașul Bălți se confruntă iarăși cu problema gunoiului menajer. Deșeurile evacuate din urbe nu mai pot fi depozitate la poligonul de la Biliceni. Despre asta a anunțat șeful Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții” din Bălți (DRCD), Iurii Hmarnîi, la ședința șefilor serviciilor locativ-comunale, condusă de primarul Nicolai Grigorișin. Gestionarul poligonului afirmă că întreprinderile municipale au acumulat datorii față de ei.
 
Potrivit lui Hmarnîi, la intrarea pe teritoriul rampei de gunoi staționează mașini pline ochi cu deșeuri, iar reprezentanții firmei „Salubrity Solutions”, care administrează poligonul, refuză să-l depoziteze, pentru că nu au bani să efectueze lucrările de stocare.
 
Astăzi am fost informat de reprezentanții companiei că poligonul este închis și nu sunt bani pentru curățirea lui. Dle primar, nu știu cum să procedez, pentru că noi am transferat pe conturile firmei 1,4 milioane lei. În schimb, nu am primit nici un document bancar care ar confirma transferul. Nu este corect, corect ar fi ca toate acțiunile financiare să fie transparente și trebuie să ne așezăm la masa de negocieri, a declarat Iurii Hmarnîi.
 
În replică, primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, i-a sugerat șefului ÎM DRCD să adreseze o scrisoare prim-ministrului Pavel Filip, în care să-i explice situația creată.
 
Juriștii voștri împreună cu viceprimarul Genadii Șmulski să întocmească o scrisoare pe numele prim-ministrului, în care să precizați că înțelegerile privind soluționarea crizei gunoiului, la care s-au ajuns în fața premierului, nu sunt respectate de agentul economic, a recomandat primarul de Bălți.
 
Directorul companiei „Salubrity Solutions”, Dumitru Rusnac, a precizat pentru NordNews că rampa de gunoi este deschisă, însă pe teritoriul ei nu se efectuează lucrări de depozitare a deșeurilor din lipsa resurselor financiare necesare.
 
Poligonul este deschis, doar că acolo nu se fac lucrări și nu mai ai unde depozita deșeurile. Toate întreprinderile municipale, nu doar DRCD, au datorii totale de 4 milioane de lei. Ei trebuie să plătească bani, pentru ca eu să torn benzină în rezervoarele autospecialelor și tractoarelor. Mai mult ca atât, sunt foarte transparent cu ei, a menționat Dumitru Rusnac.
 
Amintim că „criza deșeurilor” în municipiul Bălți a început la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"