NordNews
Avem ce spune

O bază de odihnă din Ucraina, aflată în proprietatea R. Moldova, a fost dată în chirie pe 35 de ani. Nimeni n-are habar ce se întâmplă acolo

O bază de odihnă din Sergheevka, aflată în proprietatea Republicii Moldova, a fost dată în chirie pentru o perioadă de 35 de ani, contra sumei de 200 de mii de grivne anual, echivalentul a aproape 125 de mii de lei. Autoritățile moldovenești habar nu au însă ce se întâmplă acolo. Problema a fost divulgată de noul șef al întreprinderii de stat Urban Proiect, Ion Moraru, în cadrul audierilor parlamentare pe subiectul proprietăților țării noastre din Ucraina, scrie agora.md. 

„Baza de odihnă „Parus”, cu trei blocuri capitale de 2.500 de metri pătrați, a fost dată în arendă pe 35 de ani, în 2017, pe o sumă de 200 de mii de grivne anual. S-a făcut un raport la clădirile date, unde s-a scris că sunt într-o stare foarte deplorabilă, unde trebuie investiții foarte mari. 35 de ani este viața unei clădiri. Deja după 35 de ani nu o ia nimeni”, a declarat Ion Moraru în cadrul audierilor de pe platforma Comisiei economie, buget și finanțe din 16 februarie.

Potrivit acestuia, toți banii de pe arendă rămân în conturile companiei fiică de pe teritoriul Ucrainei, fondată de Urban Proiect, care refuză să prezinte vreun raport la subiect.

„Banii aceștia se duc pentru întreprinderea fiică de pe teritoriul Ucrainei. La cererea mea de dare de seamă, până în prezent nu am primit nimic. Pe timp de pandemie, nu am putut să mă deplasez. A doua problemă e că institutul se află într-o datorie foarte mare. Eu am cerut evidența contabilă, nu mi s-a prezentat, nu am nicio dare de seamă. Ei activează, noi ne-am uitat pe internet, ei cazează. Banii aceștia, 200 de mii de grivne anual, rămân pe loc”, a spus Ion Moraru.

Acesta a mai menționat că a înștiințat fondatorul Urban Proiect – Agenția Proprietății Publice – despre această problemă, astfel încât să fie luate măsuri. Prezent la audierile publice, reprezentantul APP nu a putut veni cu informații la subiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata