NordNews
Avem ce spune

O biserică din Bălți refuză banii lui Dodon: Preoții care vor accepta, vor trebui să facă politică

Biserica „Sfântul Panetelimon” din orașul Bălți refuză banii donați la inițiativa lui Igor Dodon și recomandă ca sumele să fie redistribuite spitalelor din R.Moldova, care luptă cu pandemia, scrie deschide.md

Biserica noastră se auto-gestionează din suportul enoriașilor și agenților economici, care ne ajută cu suport tehnic și material. La moment, avem și noi greutățile noastre, dar considerăm oportun că toate donațiile trebuie direcționate către spitalele din Republica Moldova și pentru susținerea populației sărăcite de criza provocată de pandemie„, afirmă reprezentanții Bisericii.

Totodată, aceștia amintesc că principiul laicității presupune ca statul să-și trateze cetățenii în mod egal și nu preferențial, în funcție de credință, afiliere religioasă sau lipsa ei.
Mai mult, Parohia afirmă că preoții care vor accepta asemenea gesturi „vor trebui să facă politică”.

Principiul „eu ție, tu mie” este cel care pune în situația că preoții, beneficiind de astfel de donații, vor trebui să achite un preț oarecare după și, vor sau nu vor, preoții vor trebui să facă politică”

Amintim că, ieri, un deputat socialist a mers la Căușeni, acolo unde a împărțit câte 3 mii de lei „din partea lui Igor Dodon” parohiilor care aparțin Mitropoliei Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"