NordNews
Avem ce spune

O capră a fost aleasă primar într-un oraș din SUA

O capră a fost aleasă primar de către locuitorii orașului Fair Haven, din statul american Vermont. Animalul are și un nume predestinat pentru această funcție, fiind botezată Lincoln de stăpânii săi, scrie libertatea
Lincoln este o capră din rasa anglo-nubiană, în vârstă de trei ani, cu urechi albe şi lungi, și a fost aleasă primar onorific al orașului. Ea a avut 15 contracandidați pentru această funcție printre care un șoricel și mai mulți câini și pisici. Localitatea a cărei primar este capra Lincoln are circa 2.500 de rezidenţi și nu are un primar oficial, ci un ”administrator” care se ocupă de gospodărirea aşezării.
Lincoln a fost aleasă primar cu 13 voturi, iar stăpânul său este profesorul de matematică de la şcoala primară din localitate. În cadrul mandatului său, noul ”edil” va reprezenta localitatea la numeroaselor evenimente organizate în Fair Haven: ”Parada de Ziua Eroilor, festivalul merelor sau acţiunile care au loc în fiecare vineri pe perioada verii”, a enumerat administratorul orașului pentru agențiile de presă. Fiecare candidat înscris în cursă a donat câte cinci dolari pentru aceast privilegiu, iar banii adunați vor fi folosiți pentru construirea unui loc de joacă în oraș. Din păcate s-a adunat doar suma de 100 de dolari în urma procesului electoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"