NordNews
Avem ce spune

O copilă, născută într-un avion militar care a decolat din Afganistan, numită în cinstea aeronavei

Fetița care s-a născut la bordul unui avion militar american care a decolat din Kabul a primit numele „Reach”. Părinții săi au ales acest nume deoarece avionul care i-a transportat din Qatar la baza aeriană Ramstein din Germania avea acest nume de cod, scrie newsmaker.md.

Mama bebelușului a intrat în travaliu în timpul zborului din Kabul spre baza aeriană din Germania. Gravida a început să se simtă rău, iar pilotul a redus din înălțime, pentru a crește presiunea aerului de la bordul aparatului de zbor, ceea ce a ajutat la stabilizarea stării femeii. La aeroport, bebelușul și părinții săi au fost preluați de un echipaj medical.

Alţi doi bebeluşi s-au născut după aterizarea mamelor lor în baza de la Ramstein, notează AFP.

Pentagonul a anunțat că circa 88 de mii de refugiați au părăsit Afganistanul de la începutul evacurării. Alte câteva mii așteaptă să fie evacuate până la 31 august. Talibanii au anunțat că după această dată, ieșirea din țară nu va fi permisă.

Fiecare avion al Forţelor aeriene americane are un nume de cod pentru comunicaţii cu alte aparate sau turnurile de control, iar codul avioanelor cargo C-17 este în general Reach, urmat de un număr.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata