NordNews
Avem ce spune

O deputată PAS cere Guvernului să relaxeze restricțiile pentru cetățenii moldoveni care revin acasă din țările unde rata de infectare este mică

Fracțiunea parlamentară PAS cere Guvernului să creeze o  listă verde a țărilor care gestionează pandemia bine, iar cetățenii moldoveni care revin acasă din aceste state, să nu fie obligați să stea în carantina de 14 zile. Anunțul a fost făcut de deputata PAS, Galina Sajin, în cadrul unei conferințe de presă. Sajin a precizat că există suficiente exemple și soluții pentru ca această politică să fie mai flexibilă, fără pericole și fără a crea impedimente inutilem scrie agora.md

Cetățenii noștri se întreabă de ce este menținută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în țară, dacă ei vin din orașe unde practic nu mai există niciun caz de COVID? Este foarte comod pentru un guvern incompetent să se ascundă sub motivul protecției cetățenilor, așa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecția poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecție a celor care nu și le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ, a subliniat Galina Sajin.

În context, deputata a menționat că această cerință nu este un capriciu, este o necesitate pentru oamenii din diaspora care profită de perioada de concediu ca să-și rezolve problemele acumulate timp de un an, de exemplu, să-și perfecteze actele.
Galina Sajin consideră că exemplul statelor europene care, încă de la începutul lunii iunie, au început să excludă măsura plasării în autoizolare pentru cetățenii statelor în care pandemia este bine gestionată și numărul de infectări este relativ mic, poate fi preluat și de guvernul de la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"