NordNews
Avem ce spune

O echipă de specialiști va căuta în Dunăre rămăsițele a mii de evrei asasinați în 1944

O echipă de specialişti israelieni va căuta în sectorul ungar al Dunării rămăşiţe ale victimelor Holocaustului, cu permisiunea şi asistenţa Ungariei, astfel ca acestea să poată fi îngropate conform tradiţiilor evreieşti, a afirmat luni la Budapesta un oficial israelian, transmite agerpres.ro.
Potrivit Yad Vashem, memorialul oficial israelian al Holocaustului, circa 565.000 de evrei din Ungaria au murit în Holocaust, majoritatea fiind deportaţi în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în perioada mai – iulie 1944.
În octombrie 1944, când în Ungaria s-a instalat la putere formaţiunea pro-nazistă Crucea cu săgeţi, mii de evrei din Budapesta au fost asasinaţi pe malurile Dunării, a consemnat Yad Vashem.
Aryeh Deri, ministrul de interne al Israelului, a precizat că omologul său ungar Sandor Pinter i-a acceptat cererea de a furniza echipamente speciale experţilor în medicină legală ai Zaka, organizaţie de voluntari israeliană, care l-au însoţit în vizita în Ungaria.
Ministrul israelian menţionează într-un mesaj pe reţeaua Twitter că rămăşiţele pământeşti ale celor ucişi urmează să fie transportate în Israel pentru a fi înhumate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"