NordNews
Avem ce spune

O elevă de clasa a XII-a, deferită justiției pentru trafic de influență pe două capete de acuzare

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în instanța de judecată, a două cauze penale în care este vizată o femeie de 38 de ani, din localitatea Trușeni, num. Chișinău. Aceasta este învinuită de trafic de influență.
Conform materialelor cauzei penale, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit mijloace bănești în valoare a câte 300 Euro, de la șase cetățeni diferiți. În schimbul banilor, învinuita, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.
În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susținând că are influență asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit pentru sine şi pentru alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală, suma totată de 1100 Euro. În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Școlii Auto, ajutând-o să promoveze examenul auto și să obțină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obțină permisele de conducere, pentru aceiași categorie. Suma pretinsă și obținută pentru fiecare caz în parte, varia între 300 și 400 Euro.
Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.
Înfracțiunea prevăzută de art. 326 alin. (1) Cod penal prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"