NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O femeie de 25 de ani a născut 9 copii

O femeie din Mali a născut nouă bebeluși, cu doi în plus față de ceea ce evidențiaseră investigațiile medicale, a anunțat Ministerul Sănătății din țara africană, transmite digi24.ro.

Astfel, Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, a intrat într-un club extrem de redus al mamelor de nonupleți, potrivit The Guardian.

Femeia ar fi trebuit să nască șapte bebeluși, conform testelor cu ultrasunete efectuate în Maroc și Mali, însă doi dintre frați pur și simplu nu au putut fi văzuți. Toți copiii au fost născuți prin cezariană.

Sarcina lui Cisse a devenit subiect național în țara vest-africană și a atras atenția liderilor. Când medicii au spus că Cisse are nevoie de îngrijiri de specialitate, în luna martie, liderul țării, Bah Ndaw, a ordonat trimiterea ei în Maroc, unde putea fi îngrijită mai bine. Aici, de altfel, a născut cinci fete și patru băieți.

„Mama și bebelușii se descurcă bine până în prezent”, a declarat ministrul sănătății din Mali, Fanta Siby, pentru Agenția France-Presse, adăugând că a fost ținută la curent în permanență cu situația de către medicul malian care a însoțit-o pe Cisse în Maroc.

Femeia urmează să se întoarcă acasă peste câteva săptămâni.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Maroc, Rachid Koudhari, a declarat că nu are cunoștință despre o astfel de naștere multiplă care să fi avut loc într-unul din spitalele țării.

Medicii au fost îngrijorați cu privire la sănătatea femeii, potrivit presei locale, precum și cu privire la șansele de supraviețuire ale bebelușilor ei. Cazurile de nonupleți sunt extrem de rare. Complicațiile medicale la nașterile multiple de acest fel duc deseori la decese ale copiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"