NordNews
Avem ce spune

O femeie din Edineț riscă până la 15 ani de închisoare pentru fapta sa

O femeie din Edineț riscă până la 15 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane. Procuratura raionului Briceni a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală.

Învinuita, în luna decembrie a anului 2016, împreună cu alte persoane neidentificate la moment de oamenii legii, având intenția racolării unui număr nedeterminat de victime, a plasat un anunț, inclusiv și pe site-ul „999.md”, precum că angajează persoane la muncă, în Rusia.

Femeia  a recrutat 18 bărbați și 2 femei. Ulterior, la 6 decembrie 2016, victimele au fost transportate cu autocarul, prin punctul de trecere a frontierei de stat „Otaci – Moghilev-Podolsk”, în Federația Rusă, raionul Voronej.

Victimele au fost adăpostite într-un cămin, unde au locuit împreună, 20 de persoane de gen diferit, într-o odaie de aproximativ 30m2,  în condiții inadecvate de trai, persoanele fiind deposedate și de pașapoarte, anunță Procuratura Generală (PG).

După zece zile lucrate, 2 victime de gen masculin au cerut banii cuveniți, la care învinuita i-a direcționat către un bărbat. Ultimul s-a înfuriat și i-a amenințat cu moartea, spunându-le că-i va îngropa la gunoiște. Cele 2 victime s-au speriat și au reușit să fugă, iar ulterior, cu pașaport alb, s-au întors în Republica Moldova.

După fuga celor doi bărbați, cei rămași au fost amenințați că dacă vor încerca să fugă și ei și să nu lucreze, vor fi bătuți sau li se vor arunca substanțe narcotice, ca să fie reținuți de poliție, iar pe data de 31 decembrie 2016, al doilea făptuitor a bătut demonstrativ două dintre victime, în prezența celorlalte, cu scopul instaurării fricii.

La încercarea altor persoane să fugă, acestea au fost reținute de către paznicii angajați, care le-au întors la locul de cazare.

Femeia se consideră nevinovată. Ea  riscă o pedeapsă maximă de până la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"