NordNews
Avem ce spune

O fetiță din Turcia, îngropată sub dărâmăturile unui bloc timp de 91 de ore a fost salvată

O fetiţă de patru ani, îngropată sub dărâmăturile unui bloc de locuinţe, a fost salvată marţi, la patru zile după puternicul cutremur de pământ care a lovit această regiune de pe coasta de vest a Turciei, soldat cu peste 100 de morţi, potrivit agerpres.ro.

„Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani”, a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Fetiţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli, sever afectat de cutremurul de vineri.

Guvernatorului Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o drept Ayla Gezgin, conform agenţiei de presă Anadolu, dar fără să indice vârsta fetiţei.

„Am auzit pe cineva ţipând”, a declarat un salvator, în aplauzele colegilor săi după scoaterea fetiţei de sub dărâmături, conform imaginilor difuzate de televiziuni.

„Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură”, a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei. „Ea ne-a spus: ‘Sunt Ayla, sunt bine”, a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT, în care a evocat că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt.

Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"