NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O fostă pacientă a Spitalului Clinic din Bălți aduce instituției un ajutor umanitar de peste 150 de mii de euro

O femeie din Ungheni, fostă pacientă a Spitalului Clinic din Bălți, a reușit să aducă instituției  în cauză un ajutor umanitar în valoare de peste 150 mii de euro din partea poporului francez. Valentina Bancu a suportat în 2014 o intervenție chirurgicală în spitalul din Bălți. Văzând că Secția neurochirurgie în care fusese internată, duce lipsă de paturi comode, cât și alte facilități necesare, a solicitat un mic ajutor din partea președintelui Asociației Obștești ,,Degețel”.
  ,,Am observat mai multe probleme. Am nimerit pe un pat, care nu era atât de comod. Și am hotărât cu domnul Deliu să organizăm un mic ajutor. Am ajuns la Ungheni după operație, i-am propus domnului Philippe Chaudie. Au fost câteva probleme din 2014 până în 2019, dar totuși am reușit.” , a spus Valentina Bancu, brocher la AO,,Degețel”.
Începând cu anul 2003,  în Republica  Moldova  au fost aduse  28 de camioane cu diverse ajutoare umanitare, dintre care mai mult de jumătate au ajuns la Ungheni. Camionul sosit la Bălți este al 29-lea la număr. Acesta conține bunuri de circa 12 mii kg.
,,Este o solidaritate a poporului francez care au stocat aceste bunuri și prin intermedicul Asociației Obștești „Degețel” au ajuns aici, în Moldova. Suntem aici, dar sperăm să nu fie primul camion. Scopul nostru este atât să ameliorăm situația pacienților, cât și să susținem personalul medical., a menționat Philippe Chaudier, coordonator umanitar la AO ,,Degețel”.
Spitalul Clinic Bălți a beneficiat de câte un echipament pentru cabinetele de pneumologie, oftalmologie și dentar, mai multe cărucioare, paturi de ultimă generație, mese pentru examene medicale, 175 cutii cu produse medicale și multe alte bunuri.
,,Aceste bunuri vor îmbunătăți semnificativ starea tehnico-materială a instituției. Este vorba de secții, precum: chirurgia, pulmonologia și traumatologia. Bunurile care sunt primite sunt cu titlul gratuit, ele vor fi repartizate în secțiile menționate anterior, probabil și în alte secții. , a spus Valeriu Bîlici, Șeful Serviciului Juridic și Achiziții Publice al Spitalului Clinic Bălți.
Potrivit lui Valeriu Bîlici, în această perioadă de tranziție a instituției de la statutul municipal la cel republican, acest ajutor  umanitar venit din Franța va susține semnificativ spitalul clinic atât pe plan material, cât și medical.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"