NordNews
Avem ce spune

O jurnalistă şi şoferul ei, împuşcaţi în mașină, în orașul Jalalabad din Afganistan

O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei au fost asasinaţi de atacatori necunoscuţi, care au deschis focul asupra maşinii în care se aflau aceștia, au anunţat joi oficiali locali. Atacul a avut loc în Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar, din estul Afganistanului, scrie digi24.ro

Cei doi au fost atacați joi dimineaţă, când mergeau spre muncă, în oraşul Jalalabad, situat la circa 100 km este de Kabul, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Malalai Maiwand prezenta ştiri de patru ani la postul privat de radio şi televiziune Enikass, a declarat pentru dpa directorul postului, Zalmai Latifi.

El a atribuit atacul „duşmanilor ţării”, menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.

În 2017, mai multe persoane, între care un şofer al postului de televiziune au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia. În 2018, directorul canalului a fost răpit de necunoscuţi înarmaţi, dar a fost eliberat mai târziu.

Atacul de joi nu a fost deocamdată revendicat. În provincia afgană sunt activi atât talibanii, cât şi militanţii Statului Islamic.

Conform organizaţiei Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti. În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări. Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente.

Luna trecută, doi proeminenţi jurnalişti afgani şi-au pierdut viaţa în atentate cu bombă separate, în provincia sudică Helmand şi în capitala Kabul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata