NordNews
Avem ce spune

O jurnalistă tv8, bruscată de bodyguarzii lui Dodon. Reacția socialiștilor

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi regretă incidentul de azi dimineață cu jurnalista postului de televiziune TV8 și afirmă că acest caz seamănă foarte mult cu o provocare. Pe de altă parte, postul de televiziune a publicat o declarație în care condamnă comportamentul angajaților Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS) în raportul cu reportera. Între timp și SPPS a venit cu o reacție în care susține că jurnalista „nu s-a conformat cerințelor SPPS”, scrie deschide.md

Regret incidentul care a avut loc în dimineața zilei de astăzi și reiterez că întotdeauna am susținut libertatea de exprimare și accesul liber la informație, dar acest lucru nu trebuie să contravină legislației în vigoare. Din păcate, acest caz seamănă foarte mult a fi o provocare. Sper să nu fie una intenționată ci doar o neînțelegere”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Postul de televiziune TV8 constată că a devenit în ultimele zile ținta mai multor acuzații și atacuri politice nefondate.

Reportera TV8 Mihaela Dicusar a fost bruscată de paza de corp a lui Igor Dodon, în timp ce încerca să îi ia un interviu demnitarului, lângă monumental Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului. TV8 condamnă comportamentul deputaților și al angajaților Serviciului Pază și Protecție de Stat. Tentativa ofițerului SPPS de a împiedica jurnalista TV8, care se afla în exercițiul functiei, purtând la vedere microfonul cu însemnele televiziunii, să își facă munca reprezintă o încălcare a dreptului de acces la informații. Președintele se afla într-un spațiu public, în timpul unui eveniment public”, se menționează în declarația TV8.

SPPS califică informaţiile difuzate în mijloacele media privind subiectul vizat ca fiind inacceptabile şi denigratoare la adresa instituţiei.

Menționăm că astăzi, 02 iulie 2020, în timpul unei misiuni de protecție organizată la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul”, se arată în comunicatul SPPS.

Amintim că paza de corp a președintelui Igor Dodon a limitat accesul jurnaliștilor NordNews la mai multe evenimente.
Vezi aici:

  1. VIDEO | Igor Dodon fuge de cuvântul „culiok” ca dracul de tămâie

  2. VIDEO |  NordNews interzis la intâlnirile lui Igor Dodon. Paza președintelui: Toate întrebările la serviciul de presă

  3. FOTO | NordNews interzis din nou la întâlnirile cu Dodon

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"