NordNews
Avem ce spune

O listă care unește puterea și „opoziția”

Mass-media aservită guvernării afirmă că cei 713 primari, care au semnat scrsioarea deschisă adresată oficialilor europeni, au făcut-o la chemarea  inimii, coordonându-și singuri eforturile. Presa de opoziție consideră însă, că o bună parte dintre primari au avut de ales între tăierea fondurilor alocate bugetului local și intentarea de dosare, în caz dacă nu semnau.
 
Nu știm cum stau cu adevărat lucrurile în cazul acestei epistole și din care rațiuni primarii au semnat-o unanim, dar, la o analiză atentă a actorilor liste, putem observa câteva lucruri „ciudate”.
De exemplu, pe lista primarilor din raionul Rîșcani se regăsește semnătura primarului orașului Rîșcani, Victor Bogatico, membru al Partidului Nostru (PN), formațiune care, cel puțin din afirmațiile liderului PN, Renato Usatîi, se află în opoziție față de guvernare. 
Reporterii NordNews au încercat să-l contacteze pe Victor Bogatico ca să comenteze rațiunile implicarii sale, dar  el nu a răspuns la telefon.
 

Notă: Semnătura primarului de Rîșcani, Victor Bogatico, e pe poziția 23.

Riscani

Paradoxal, dar primarul de Drochia, Nina Cereteu, soția lui Victor Bogatico și ea membră a Partidului Nostru, n-a semnat scrisoarea deschisă, cum n-a făcut-o nici primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.
 
Remarcăm că scrisoarea deschisă e semnată și de un alt mare „opozant” al puterii, primarul de Orhei, Ilan Șor, tot el liderul Partidului ȘOR.
Notă: Semnătura primarului de Orhei, Ilan Șor, e pe poziția 16.

Orhei

 
Menționăm că pe 5 iulie Parlamentul European a adoptat o rezoluție  prin care a condamnat anularea alegerilor din Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ.

1 Comentariu
  1. Radu spune

    Despre cei mai saraci primari din Moldova se poate de citit pe Drochia Reporter http://bit.ly/2v2QnXR

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata